Archive

Archive for the ‘General’ Category

The writer I liked, whose stories I did not read

April 21st, 2017 Comments off

I was reading a very good article on James Altucher blog. He wrote about why people hate their jobs. It is a very good article that gives you his perspective on the that topic. I believe it syncs with many people I have seen. It did sync with my view.

I was reading the comments on that post, and they are interesting too. People expressing how it related to them, and what they used to think.

From there I found a book title, and about an author. He is Ray Bradbury. Those of you who want to be writers I recommend reading some of this books. I did not read actually, and not sure if I will ever read. But I found two videos of him on You Tube. After watching I just felt, “wow, if at all I am a writer that is how I want to be”.

I instantly fell in love with that person. Here are those videos for you.

 

 

I feel like it is how every one should be. Not just writers. Every person should be true to themselves. I don’t really know what it means to be ‘true to themselves’. But there is some kind of authenticity in his personality. I could not pin point it exactly. But it is there. And I am referring to that. I hope I do have it, and I will try to have.

 

Categories: Food for thought, General Tags:

Principles: Basic and Management principles

April 18th, 2017 Comments off

Just now finished reading RayDalio’s Principles

I wish I read it couple of year back. But anyway it is never late to learn a lesson. Ray is publishing a book on this this year. But for those who don’t want to wait till then follow the above link to get the draft version of it. I found it on internet. If any one has access to more recent version please let me know.

If at all I start any company in future, it will be operating on these principles. If  I join some company, I would like to see at least some of these principles in that organization.

I recommend this for anyone who is running a company or managing a team. And his basic principles apply to every one else who wants to succeed in life.

Categories: General Tags:

Vegan again : Now with better reasons

March 8th, 2017 Comments off

For some time in last year I became vegan for some months. The reason at that time was that eating animal proteine is going to cause cancer and all the dairy products will have all animal harmones which are required for the kid of that anomal and not for human body.

Even though those reasons are perfectly valid, I some how got tempted by the taste of Chicken Biryani. First the excuse of late night dinners in office for some project work, and then excuse of fasting. As I do fast for 24hr to 72hrs a week, I give justification that I need to eat Chicken to get enough nutrients. There is no valid theory or math behind it.

After reading ‘Sapiens’ and then ‘Homo Deus’ by Yuval Noah Harari now I want to go back to Vegan again.

The reason now is much more compelling and natually close to my personality and attitude. Harari reminds us that those farm animals might have emotions. They might have conciousness and they might feel just like us. Even though Chicken and Diary industry is not as crual as it is in western countries, as we keep eating those stuff, it will soon become similar to that. The way that industry works is very very crual, and it is almost impossible for me to tolerate all that cruality. A one second thought of putting myself in the place of those animals is horrible.

Actually this is the reason why I stopped eating chiken when I was still in school. I could not tolerate the cruality which I saw in my NCC camp.

So decided to become vegan again.

Regarding compensating the fasting, I might just have to eat some quality food. Looking more towards flax seeds for protein and fat. Need to make better recipies with that ingradient.

Categories: General Tags:

Open Heart with Rajesh – 2

September 23rd, 2016 Comments off

This is continuation of the previous post with some more questions. One or two questions might repeat, hopefully they present you different prospectives of me.
Question 85): What’s more important,  truth or happiness. Why?
Ans: Happiness. Most of others do not have mental capacity to take truth

Question 86): Would you rather be rich or famous (can’t be both)?
Ans: Rich. I don’t need them actually. So between those rich is better choice.

Question 87): Why not famous ?
Ans: I don’t want to spend my time thinking about others. Being famous forces. It gives no value to my self.

Question 88): You believe it is vital to everyday life to know what is happening in the world around you? Explain.
Ans: A bit. But The definition of world around matters. Most people read useless news paper to know stuff that is of no value. Need to know big trends in state, country, and world. Mostly technology. Small details about which cinema for how much collections, which politician said what is useless.

Question 89): Knowing about technology is enough?
Ans: Mostly enough

Question 90): World is only technology? You mean other than technology everything is useless?
Ans: I read only tech news and they cover what I need from other areas also. Like overview of other stuff. You need very less of other stuff.

Question 91): Its better to learn about technology,  right?
Ans: Yes, Science and technology. Unless knowing other stuff is entertainment for you

Question 92): What are your career goals in 5, 10 and 15 years?
Ans: None. I have no career goals. I just started my career, and yet to get connected with that word.

Question 93): If you were told only had a week left to live,  what would you do?
Ans: Purpose to two or there girls first. Then if time is there write some thing down.

Question 94): Write something?
Ans: Not sure. Mostly will not get time. Would like to experience love.

Question 95): Did you ever do something that you didn’t want to,  just to fit in?
Ans: Yes, attend meetings in office. Not to fit it, but had to. Never did if that is optional. Did things not to hurt others. But that does not count as fit in. Never did anything to fit in I think.

Question 96): Will you do? Just to fit in?
Ans: No

Question 97): Are there any causes that you strongly- believe in?
Ans: Not sure what counts as causes

Question 98): What is the thing that you strongly believe?
Ans: This is meta question. Most of other answers are derivations from this. If you want short one… “Nothing matters”

Question 99): If you try any job for one day what would you choose?
Ans: Minister of education for state.

Question 100): How you would like the education system should be?
Ans: More choices, teach how to solve real problems

Question 101): What is the rank you are giving for present system?
Ans: 2 Out of 10

Question 102): you want others to know about you 100%? or what is now is enough?
Ans: I don’t mind if they know. But I post as it is no -ve for me. It may even add a bit. May help some girl to find me.

Question 103): What are you tired of hearing about?
Ans: Not getting many candidates to choose from. I normally avoid people who talk what I don’t like. May be I will answer later when I get in mind.

Question 104): What were you really into when you were younger but now think is silly?
Ans: I wanted to become a ‘Sanyasi’. I believed in god etc. And I blame Vivekananda for it. Or who ever written those books which are published under his name.

Question 105): What is the highest pressure situation you have experienced and how did you handle it?
Ans: I don’t remember much . But I think delivering or releasing some project long back. The feel pressure when I owe someone(money, compliance, code). I hate that feeling. I don’t remember how I did. Mostly okey I think. I try not to owe anything to anyone.⁠⁠⁠⁠

Question 106): What’s something you were really stressed about, it turned out to be no big deal?
Ans: Most of govt compliance issues. We just need to delegate it to some one who knows how to do.Now learned not to take them serious. There will be some procedure to handle it. and can be done.

Question 107): my question is different I think
Ans: Do not remember any one particular incident. Never got that much stressed on anything else

Question 108): what three events made the biggest impact on you who are you today?
Ans: 1. Buying my first computer. 2. Sending “hi” msg to my wife 3. Quitting +2 and joining Diploma. Thinking rational is biggest one, but that is not one time event

Question 109): What you choose: give up once lost the  patience or wait for the  result?
Ans: wrong question I think. if you loose patience then any one one will give up. If waiting means not given up. But most of the times, I give up some things and some I wait. But those I wait are my irrational behaviours that deal with my feelings. And those I give up are the mostly rational financial decisions.

Question 110): Can you wait for long?
Ans: I think I can wait for long compared to many others.

Question 111): What is the biggest doubt you have?
Ans: What do girls think? 🙂 or to be specific “what does she think”

Question 112): What do you think you know a lot about but probably don’t?
Ans: in other side, can I learn math if I start from scratch again? Actually this is also wrong question. Only way I can answer something to this is that if I just realized that I don’t know something. If I answer A, then it means I know that I probably dont. So I will not think I know a lot.

Question 113): What one question can you ask someone to find out the most about them?
Ans: What are the list of 4 questions which you want to ask some one to select them as your life partner?

Question 114): What do you think was silly until you tried it?
Ans: None. I never tried anything that is contradicting my views. And even if I try it rarely happened that I changed my view.

Question 115): What’s the most unusual but fun experience you’ve had?
Ans: Walking on road without shirt. May be not that much fun. Seems like not done enough things in life.

Question 116): Which aspect of your life is going really well right now and which aspect could you see help with?
Ans: Almost all except finding girlfriend are going fine. Only need help in that part. And maths. See even if the question is different, answers are coming as same.

Question 117): What was the most awkward conversation you ever had with someone?
Ans: When I had to convince a girl not to take serious note of who gave her number 🙂 (after she rejected for lunch/dinner).

Question 118): What fact do you try to ignore?
Ans: Good question. The near zero probability of finding a girl friend with the qualities I need.

Question 119): What simple change could you make in your life that would have the biggest positive impact?
Ans: Just started one experiment. For one year I will not hurt anyone with my words. Made a list of ~20 things to do while dealing with people. Hopefully it should removing the reputation that I am harsh. Started 3 days back. It is very easy to do actually. I will post the list in the blog.

Question 120): What job doesn’t exist but should?
Ans: Rationality finder. A consultant who questions all our irrational behaviours

Question 121): What do most of the people think about you that is totally untrue?
Ans: That I am anti social.

Question 122): What high level do you think you could lie your way into with no experience?
Ans: I can not lie. I am not comfortable.

Question 123): What is the most impressive thing you know how to do?
Ans: Being happy most of the time. And I think I can build some impressive software but not sure exactly what it will do. 😀
⁠⁠
Question 124): ⁠⁠⁠What is something most people do easily but you find very difficult?
Ans: ⁠⁠⁠Talk to people as if they care.
⁠⁠
Question 125): ⁠⁠⁠What is something that many people take seriously but should not?
Ans: ⁠⁠⁠What others think of them. Unless it directly impacts them.
⁠⁠
Question 126): ⁠⁠⁠What is something that you have never told anyone?
Ans: ⁠⁠⁠None. I told everything.
⁠⁠
Question 127): ⁠⁠⁠What is your nemesis?
Ans: ⁠⁠⁠What does that mean?
⁠⁠
Question 128): ⁠⁠⁠What you hate most?
Ans: ⁠⁠⁠Bulshit
⁠⁠
Question 129): ⁠⁠⁠Do you believe in love at first sight? 😊
Ans: ⁠⁠⁠No, ⁠⁠⁠I believe in dreams at first sight. 🙂
⁠⁠
Question 130): ⁠⁠⁠What’s the best thing about being male?
Ans: ⁠⁠⁠Probability of getting raped is less, and no problem with periods. Nothing else.
⁠⁠
Question 131): ⁠⁠⁠What double standard is ridiculous and needs to be ended?
Ans: ⁠⁠⁠Girls saying that boys want them for external beauty, and they do all the things just to attract them with that beauty only. This is not a big thing, but that is only thing getting in mind.
⁠⁠
Question 132): ⁠⁠⁠What is the most disgusting habit you have?
Ans: None.
⁠⁠
Question 133): ⁠⁠⁠What is the most interesting piece if trivia you know?
Ans: ⁠⁠⁠Most of the people fake their knowledge, seems like others act as they value it even if they know it.
⁠⁠
Question 134): ⁠⁠⁠What is society doing now that in 20 years will be laughed at and ridiculed?
Ans: ⁠⁠⁠buying cars
⁠⁠
Question 135): ⁠⁠⁠Why do you think buying cars?
Ans: ⁠⁠⁠in 20 years self driving cars will be there, and they will come when needed. no one will buy cars then. ⁠⁠⁠maybe people will still buy them, but driving cars is laughed at. ⁠⁠⁠will be
⁠⁠
Question 136): ⁠⁠⁠Who are some people you only met once but they left a big impression on you?
Ans: ⁠⁠⁠None. I never remember anyone whom I met only once.
⁠⁠
Question 137): ⁠⁠⁠Would you rather always be 10 minutes late or always be 20 minutes early?
Ans: ⁠⁠⁠20min early
⁠⁠
Question 138): ⁠⁠⁠What would constitute a ‘perfect’ day for you?
Ans: ⁠⁠⁠Spending a day in discussions and planning a project which involves a clever solution. Or talking total day with a girl having interesting view of life.
⁠⁠⁠⁠⁠I treat both at equal.
⁠⁠
Question 139): ⁠⁠⁠I think by these answers many can know your interest towards girls.
Ans: ⁠⁠⁠but those who read does not need it. they already know. ⁠⁠⁠Those who need to read it wont read as they dont know it exists.
⁠⁠
Question 140): ⁠⁠⁠Can i paste your blog link to any?
Ans: ⁠⁠⁠Sure, ⁠⁠⁠Anyone. ⁠⁠⁠It is public
⁠⁠
Question 141): ⁠⁠⁠What is the probability of beauty you see?
Ans: ⁠⁠⁠Means?
⁠⁠
Question 142): ⁠⁠⁠How girl should look like?
Ans: ⁠⁠⁠Confident and healthy.⁠⁠⁠If beauty is not there, then extra care has to go to dressing
⁠⁠
Question 143): ⁠⁠⁠Not clear
Ans: ⁠⁠⁠Not sure what to tell then. ⁠⁠⁠Ask again
⁠⁠
Question 144): ⁠⁠⁠You want a good looking girl? ⁠⁠⁠Her beauty matters?
Ans: ⁠⁠⁠Decent enough is needed. ⁠⁠⁠Beauty matters when minds are same. ⁠⁠⁠But mind matters when beauty is same. ⁠⁠⁠80:20 mind vs beauty. ⁠⁠⁠Beauty is only needed when person is far. If near, then only mind matters mostly. ⁠⁠⁠But as there is no way to judge mind from distance I can only see beauty.
⁠⁠⁠⁠⁠
Question 145): ⁠⁠⁠Do you agree that a woman’s mind is most difficult to understand?
Ans: ⁠⁠⁠I don’t think so. ⁠⁠⁠Should be same. May be due to culture they became closed entities. They can not openly speak what they need or want may be
⁠⁠
Question 146): ⁠⁠⁠Are you changing as fast as the world around us?
Ans: ⁠⁠⁠Much faster than in some aspects, slow in other. ⁠⁠⁠Faster than others in some aspects.
⁠⁠
Question 147): ⁠⁠⁠How do you define patience and humbleness?
Ans: ⁠⁠⁠Patience is valuing your relationship than your time. Humbleness is realizing that we/ what we have is the result of other people or just luck.
⁠⁠
Question 148): ⁠⁠⁠What roles do love and affection play in your life?
Ans: ⁠⁠⁠Very less actually. I normally don’t show much affection. And I don’t do any major thing just because I love some one.
⁠⁠
Question 149): ⁠⁠⁠What is the biggest dream you have to be fulfilled?
Ans: ⁠⁠⁠Building a AI machine.
⁠⁠
Question 150): ⁠⁠⁠In the past few months,  what is the smallest change you have made that has had biggest positive result?
Ans: ⁠⁠⁠Last week stopped shouting at people. Other than that did not make any changes.
⁠⁠
Question 151): ⁠⁠⁠what are the most important decisions you make as a leader of your organization?
Ans: ⁠⁠⁠Investing in Machine Learning, VR, AR. Also that training is much more important than just telling them. (still need to act on these)
⁠⁠
Question 152): ⁠⁠⁠What’s your philosophy in life?
Ans: ⁠⁠⁠There is no meaning to life. So we just have to create our own. So mine is “be happy while doing interesting things. ”
⁠⁠
Question 153): ⁠⁠⁠Is what you’re doing now what you always wanted to do growing up?
Ans: ⁠⁠⁠I never thought what I wanted to do after I grow up. OR I don’t remember. I don’t plan what I wanted to do after 5 years. ⁠⁠⁠I make long term plans, but never plan what specific thing I want to do.
⁠⁠
Question 154): ⁠⁠⁠What are you most thankful for?
Ans: ⁠⁠⁠Rationality
⁠⁠
Question 155): ⁠⁠⁠Do you believe in second chances?
Ans: ⁠⁠⁠I believe many more chances
⁠⁠
Question 156): ⁠⁠⁠How do you define honesty?
Ans: ⁠⁠⁠Valuing word that is given more than many other things.
⁠⁠
Question 157): ⁠⁠⁠What you are trying to prove to yourself,  and how might it be hijacking your life and business success?
Ans: ⁠⁠⁠Was trying to prove that I can create interesting products. I won’t consider life as something that is not me. So trying to prove it self is life. In business for losses till now. But its okey. We did what we could. ⁠⁠⁠Never tried to prove anything that is not part of my regular life or business
⁠⁠
Question 158): ⁠⁠⁠What’s the next big thing you have coming up?
Ans: ⁠⁠⁠Nothing concrete yet. Still in planning and preparation stages. ⁠⁠⁠Mostly AR + ML
⁠⁠
Question 159): ⁠⁠⁠Do you consider yourself an introvert or an extrovert?
Ans: ⁠⁠⁠Middle
⁠⁠
Question 160): ⁠⁠⁠Who is that one person you can talk to about just anything?
Ans: No one person to talk to all aspects. Mostly ⁠⁠⁠Wife and Kisor.
⁠⁠
Question 161): ⁠⁠⁠What is one quality you admire most in others?
Ans: ⁠⁠⁠Passion to learn and improve.
⁠⁠
Question 162): ⁠⁠⁠What is something you learned in school that you think is useless today?
Ans: ⁠⁠⁠Telugu
⁠⁠
Question 163): ⁠⁠⁠Is your favourite time is past,    present or future?
Ans: ⁠⁠⁠Future
⁠⁠
Question 164): ⁠⁠⁠What is the main thing that makes you unique?
Ans: ⁠⁠⁠No one thing makes any one unique. It is the mixture is unique. ⁠⁠⁠One thing I mainly noticed recently is the ability to question others when every one else is thinking opposite to you.
⁠⁠
Question 165): ⁠⁠⁠What does it mean to have courage?
Ans: ⁠⁠⁠Courage is doing things knowing that it may fail
⁠⁠
Question 166): ⁠⁠⁠If we learn from our mistakes,  why are we always so afraid to make a mistake?
Ans: ⁠⁠⁠Very less number of people learn from mistakes. Also those who learn from mistakes are not afraid. Also people who are afraid to make mistakes, think that they have some thing more to loose than gain if they make mistake.
⁠⁠
Question 167): ⁠⁠⁠What is your idea? You agree with learning from mistakes?
Ans: ⁠⁠⁠Yes, but lifetime is no enough if we have to learn in that way. There are much more easier ways, learn from other peoples mistakes.⁠⁠⁠People write about it books, articles etc. talk to them and see if there is anything to learn. Also no matter what we read some mistakes we have to do ourself. As no two people are same and what you feel in once situation is not same as what other person feels.
⁠⁠
Question 168): ⁠⁠⁠How do you know your perceptions are real?
Ans: ⁠⁠⁠We can not know. We just have to trust the perceptions. Scientifically there is no proven way to know. ⁠⁠⁠If there are other people then you can know from them. But in that case real or not depends on if your perceptions are same as them. we can never know if both arte real or not.
⁠⁠
Question 169): ⁠⁠⁠What are you like when you don’t get what you want?
Ans: ⁠⁠⁠Little irritated. Will try to plan a different way of getting, and after long time may be accept that I can not get it.
⁠⁠
Question 170): ⁠⁠⁠Do you make your own decisions or let others make them for you?
Ans: ⁠⁠⁠I make my own on important issues. Anything non important I delegate. ⁠⁠⁠Also it depends on the capacity of the people around me. if I find some one better for the task, I prefer to delegate. ⁠⁠⁠Trust on their capacity is needed.
⁠⁠
Question 171): ⁠⁠⁠What is the truth and reality according to you?
Ans: ⁠⁠⁠Truth is fact. Reality is the base line perception that we all combinely establish as fact.
⁠⁠
Question 172): ⁠⁠⁠Is it easier to love or be loved?
Ans: ⁠⁠⁠It is easier to love. ⁠⁠⁠Anything in our control is easy, and anything not in our control is difficult.
⁠⁠
Question 173): ⁠⁠⁠Does observation alter an event?
Ans: ⁠⁠⁠Except in quantum mechanics, I believe it does not alter in other aspects.
⁠⁠
Question 174): ⁠⁠⁠Are you open to new ways of looking at things even if they conflict with your own opinions?
⁠⁠
Ans: ⁠⁠⁠Always open to look in new ways. If it is with a person, I am willing if other person have spent more time studying it. If they are just followers of a particular belief then mostly I wont pay much attention to them. ⁠⁠⁠Not interested in looking in new ways of scientifically proven topics..  More interested in any other non scientific aspects. (people, relations)
⁠⁠
Question 175): ⁠⁠⁠What would you do differently if you knew no body would judge you?
Ans: ⁠⁠⁠1. Will not iron my dress. 2. Will not change my way of talking. I will be more frank 3. Will ask many more girls for dating. 4. May be will remove all hair, (on head)
⁠⁠
Question 176): ⁠⁠⁠Now you are stopping to ask for date because Someone will judgr you?
Ans: ⁠⁠⁠That is the only reason, otherwise why will I stop.
⁠⁠
Question 177): ⁠⁠⁠Is there something you stopped doing,  even though you love it?
Ans: ⁠⁠⁠Not anything that I can recollect. Even if there is something, it might be with other people and only reason I stopped doing might be because other person is not interested. it might be talking or friendship or doing some things together.
⁠⁠
Question 178): ⁠⁠⁠When is it time to stop calculating risk & rewards, and just go ahead do what you know is right?
Ans: ⁠⁠⁠only when you don’t know how to calculate or there is not enough time to calculate.
⁠⁠
Question 179): ⁠⁠⁠Are you doing what you believe in or Are you settling for what you are doing?
Ans: ⁠⁠⁠I am doing what I believe in.
⁠⁠
Question 180): ⁠⁠⁠If money cannot buy happiness. Can you ever be truly happy with no money?
Ans: ⁠⁠⁠Money can buy happiness to some extent. Also it is good at giving short term happiness. Ans yes it is possible to be happy with no money if at least you have basic needs met. But without basic needs address, no I dont think it is possible to be happy. Again here also same rule applies. it may be possible to have short term happiness even if you are hungry and poor. But long term happiness needs basic requirements. After that it shifts the other way.
⁠⁠
Question 181): ⁠⁠⁠That means you agree with money can buy happiness in some cases, right?
Ans: ⁠⁠⁠Yes. I believe that. It depends on the present state of the person. And what kind of happiness we are looking for.
⁠⁠
Question 182): ⁠⁠⁠But not that money only can buy happiness, Right?
Ans: ⁠⁠⁠Right. after having lots of money, an apple will give more pleasure than getting 1000$.
⁠⁠
Question 183): ⁠⁠⁠What advice would you give to someone just starting out trying to do what you’re doing?
Ans: ⁠⁠⁠Keep your expenses to a level so that you can get that much by doing what you want to do. ⁠⁠⁠Then try to get the enjoyment from what ever they like doing. Concentrate on process and not goal. If no money is there in bank, then pay insurance for sure.
⁠⁠
Question 184): ⁠⁠⁠If you had to choose a totally different career/path,  what would it be?
Ans: ⁠⁠⁠I would prefer to be a doctor. Not a certified person by some organization, but a self made doctor and a bio medical researcher.
⁠⁠
Question 185): ⁠⁠⁠What do you dream about most often?
Ans: ⁠⁠⁠I don’t remember my dreams. I day dream about the outcomes of my projects and also about girls 🙂
⁠⁠
Question 186): ⁠⁠⁠How’s it different than you expected?
Ans: ⁠⁠⁠no difference
⁠⁠
Question 187): ⁠⁠⁠What are 5 things you want more of right now? (could be physical things,  characteristics,  ideas, anything)
Ans: ⁠⁠⁠1. Math Skills, 2. Companions 3. Little more patience when dealing with people
⁠⁠
Question 188): ⁠⁠⁠No more?
Ans: ⁠⁠⁠nope.
⁠⁠
Question 189): ⁠⁠⁠If crystal ball could tell you the truth about yourself, your life, the future or anything else,  what would you want to know?
Ans: ⁠⁠⁠Nothing.
⁠⁠
Question 190): ⁠⁠⁠Is it worse to fail at something  or never attempt it in the first place?
Ans: ⁠⁠⁠Never attempting in first place.
⁠⁠
Question 191): ⁠⁠⁠Where is the line between insanity and creativity?
Ans: ⁠⁠⁠If you can make other people believe in your insanity, then it is called creativity. Else it remains as insanity.
⁠⁠
Question 192): ⁠⁠⁠Should people care more about doing the right thing or doing things right?
Ans: ⁠⁠⁠doing the right things.
⁠⁠
Question 193): ⁠⁠⁠What is your current state of mind?
Ans: ⁠⁠⁠hungry.
⁠⁠
Question 194): ⁠⁠⁠What is your motto?
Ans: ⁠⁠⁠Dont have one. Maybe “enjoy life”.
⁠⁠
Question 195): ⁠⁠⁠Is there a type of work environment you prefer?
Ans: ⁠⁠⁠yes, where people will work even if they are not being paid for doing it.
⁠⁠
Question 196): ⁠⁠⁠What is your most marked characteristic?
Ans: ⁠⁠⁠’Naluguriki Nachinadi nakasaleika nachaduro’. May be not that much extent, but mostly thinking different and doing different.
⁠⁠
Question 197): ⁠⁠⁠What do you consider your greatest achievement?
Ans: ⁠⁠⁠This one is covered before. Running Vimukti this long.
⁠⁠
Question 198): ⁠⁠⁠Are you an emotional person or a materialistic person?
Ans: ⁠⁠⁠I am not both of these.
⁠⁠
Question 199): ⁠⁠⁠Tell me the best way you know to start a conversation with girls?
Ans: ⁠⁠⁠I don’t think I know even one way
⁠⁠
Question 200): ⁠⁠⁠What are you doing to know? Reading books?
Ans: ⁠⁠⁠Nope, I have one new idea. Can not tell it now. Will tell you later
⁠⁠
Question 201): ⁠⁠⁠Something that you look forward to in the future? what is it?
Ans: ⁠⁠⁠being able to have same level of optimism for ever
⁠⁠
Question 202): ⁠⁠⁠Do you believe that a girl should always earn less than her man? 😉
Ans: ⁠⁠⁠I prefer the opposite. Always it is my dream to enjoy with my girl’s money. 🙂
⁠⁠
Question 203): ⁠⁠⁠Do you ever dream of winning nobel prize?  If yes,  for what?
Ans: ⁠⁠⁠No, I don’t think I am worth.
⁠⁠
Question 204): ⁠⁠⁠What do you think about livein relationship?
Ans: ⁠⁠⁠Looking forward to it.
⁠⁠
Question 205): ⁠⁠⁠what is your opinion on it?
Ans: ⁠⁠⁠It is good. I prefer it to more than marriage. ⁠⁠⁠It is nothing different than marriage. only that marriage is for external people. (and law). other than that every thing else remains same. ⁠⁠⁠And actually it makes people more careful in choosing the partner.
⁠⁠
Question 206): ⁠⁠⁠But marriage will be with single girl. ⁠⁠⁠In Livein you can choose multiple.⁠⁠⁠There is difference in marriage and livein. What do u say?
Ans: ⁠⁠⁠That is why I prefer live in. if it is multiple or not.⁠⁠⁠And I prefer multiple people, I don’t think the basic need for which we marry someone can only be satisfied if it is only one person.
⁠⁠
Question 207): ⁠⁠⁠So you choose live in
Ans: ⁠⁠⁠Yes, ⁠⁠⁠I got married before I came to this conclusion.
⁠⁠
Question 208): ⁠⁠⁠Otherwise you would have asked for live in?
Ans: ⁠⁠⁠Marriage is financial insurance. Most people dont need that. ⁠⁠⁠Yes.
⁠⁠
Question 209): ⁠⁠⁠But if she didnt agreed for livein? ⁠⁠⁠Will u compromise?
Ans: ⁠⁠⁠May be that is why I did. And it depends on the person.
⁠⁠
Question 210): ⁠⁠⁠What is the most expensive thing that you have bought for yourself?
Ans: ⁠⁠⁠Surface Pro 3. Around 60k
⁠⁠
Question 211): ⁠⁠⁠Bought to others?
Ans: ⁠⁠⁠Bought Laptop and IPad to wife
⁠⁠
Question 212): ⁠⁠⁠How do you define good relationship?
Ans: ⁠⁠⁠Having lot of trust in each other, understanding each other with single word, or some times without words.
⁠⁠
Question 213): ⁠⁠⁠Who has had the most influence in your life?
Ans: ⁠⁠⁠This is already covered. Mostly my brother.
⁠⁠
Question 214): ⁠⁠⁠What is the worst advice you’ve ever taken?
Ans: ⁠⁠⁠Buy a house. Oh sorry. never taken any. ⁠⁠⁠Just they gave.
⁠⁠
Question 215): ⁠⁠⁠Why you feel it as worst?
Ans: ⁠⁠⁠It is worst for me. I don’t need a house, It is just some place to live. We can not eat a house. I don’t get happiness from it. And even if I get, I don’t need to buy it, I can get it much cheaper if I rent it. ⁠⁠⁠Also I don’t understand, if people spend 30 lakhs for a just cement, how much they should spend on internal things? Normally they spend around 5lakhs for furniture. I think I want it to have 50:50.
⁠⁠
Question 216): ⁠⁠⁠What’s the most spontaneous thing you’ve ever done?
Ans: ⁠⁠⁠Don’t remember.
⁠⁠
Question 217): ⁠⁠⁠So no idea buy a house
Ans: ⁠⁠⁠nope
⁠⁠
Question 218): ⁠⁠⁠What do you think about the current state of economy?
Ans: ⁠⁠⁠I don’t think about it.
⁠⁠
Question 219): ⁠⁠⁠What the habit you’re proudest of breaking completely?
Ans: ⁠⁠⁠Never had any habits that are worth breaking.
⁠⁠
— These are question from another friend —

Question 220): If you are asked not to work on anything related to IT what would you like to do for a living.
Ans: I will become a doctor. Bio Medical Research + Genetic engineering etc

Question 221): If you are alone in an island and it’s forever how would you spend a day?
Ans: 2hrs exercise, 3hrs gathering food, 2hrs cooking, 8 hrs sleeping, rest of the time building/making something.

Question 222): If a girl/guy has 100 rs how do you want her to use it. Different or same is fine
Ans: I would assume to be spent in same way. What ever does not make sense for a guy, mostly will not make sense for a girl too.

Question 223): What do u think r the good and bad things of Indian marriage
Ans: The good thing is, You don’t have to work too hard to find good match. Others will do that for you. But that applies if you are lazy enough not to make the most important decision in your life. Bad thing is, most of the people in that marriage think it is something that should not be broken. Some spend endless years of internal suffering while trying to ask to look happy for outsiders. I don’t think it is specific to Indian Marriage. It applies to anyone who values others opinion more than their own.

Question 224): Other than technology what can a girl/guy learn by spending time with you?
Ans: Very good question. Ability to question things, learning when to question and how to question. Meaning of life, rational decision making, how to be driven in life, how to be happy, how to look from other person’s perspective, empathy and seeing things in 3rd person’s view.

 

Categories: General, Interviews Tags:

Learning from mistakes

June 18th, 2016 Comments off

Based on the thousands of mistakes I did, and experience of dealing with the aftermath of those things..

  • It is impossible not to make mistakes. Each mistakes costs us something.
  • The goal is to minimize the mistakes. The more we avoid, the faster we get success.
  • It is reliable to depend on process than intention.
  • More than intelligence and knowledge, the ability to create and follow process will help us reach our goal.
  • It is easy to follow a process than create one. Mainly if you are not a boss.
  • Rarely people question wrong process. A wrong process will waste resources(time and money).
  • Each new mistake is an opportunity to optimize the process.
  • Process serves as a shared knowledge where as experience is a un shared knowledge.
  • Many people avoid mistakes by not doing anything. But that is not an option for me/some.

May be we need a software to assist us in this. Any suggestions on this please send.

 

Categories: General Tags:

New journey begins

May 12th, 2016 Comments off

It has been almost 15 years since we started Vimukti. Now it is time to move on. We have failed many many times in these 15 years, of course did some things that worked. Anyway it was all good experience.

I am going to join PurpleTalk as VP – Technology very soon. It is a big company with 400 employees. I hope it will be a great new journey with lot of things to learn and interesting stuff to do.

I mainly want to thank Mr. Bradley & Mr. Ashok. Bradley is the one who actually believed in me in 2010. Of course we made him loose his money 🙂 Sorry Bradley.

Mr. Ashok invested in our company and believed that I could build a great business out of our technical skills. Again sorry for loosing your money too.

I now came to realize that there is much more needed other than technology to make a sale, and I don’t posses the skill for that. So from now I would like to do only stuff that I am good at.

All further development of the products and maintenance will be outsourced and no development will be done in Vimukti from now.

Big thanks to all the employees who worked in Vimukti in all these years. I know I am not an easy guy to work with, so thanks for being part of my journey. May be some day our paths will meet again with some of you.

Now new journey begins…..

Categories: General Tags:

Fear of failure

July 4th, 2012 1 comment

Fear of failure is the primary reason for us to not to do anything we dream. If we can control that fear and accept failure as the part of learning process, then I think all of us will do lot of more things in our life.

Cost of failure is also another important issue. Our society as of now values people with lot of money and it became a race for every one to become rich. There is less emphasis on if every one is doing what they want or not.

The change should come from us, we have to loose fear. I hope I am in right direction.

Categories: Dumb World, General Tags:

New Perspective

July 4th, 2012 1 comment

After listening to Jaggi Vasudev my perspective of the world have changed to some extent. I would suggest every one who reads my blog to listen to him once. I do not know if any of his spiritual teachings are any good for me, and as of now I have no interest in them.

I am very much impressed with his logic on most of the aspects of the life. I do not say what ever he says is true. Other than the spiritual aspects, I think I am in sync with his views. There may be some differences, but in general I think I agree with him.

After listening to him, I have realized the mistakes I am doing in my thought process. Now I can say that I am more open, more willing to try things, less judgement on people, more willing to accept any reality etc.

Note: He does repeat a lot of things in most of conversations, try to bare with that. That is mainly because his thinks the root of most of the problems are same.

Categories: General, Life & Partner Tags:

My Dream of Smart Machines

June 5th, 2012 Comments off

I have a document which I have written 2 years back which explains how the system should work and how software development should work, in the era of smart phones.

Thanks www.onx.ms it is almost a reality now. It is available for Android now, and soon will be available for other OS also I believe.

My dream does like this:

My smart phone and my PC , Laptop, Tablet should in in Sync and should be aware of each other. Mobile can detect where I am and what I am doing and tell that info to other devices. It can detect where my house it, where my office is, based on time and place. And it can detect if I am walking or driving. (It is already possible now). All this information is shared in common database with all other applications. Applications will know who I am, my age, profession, my position etc. My desktop will automatically sleep if I am out of office, and my home PC will be active automatically when I reach home. They can detect how many rooms I have and in which room I sleep etc. they can detect in which room they are now. Programs will be in scripting languages, and in a way that any one can change or view them. Programs can be downloaded, ranked in central repository. You can have trusted friends, so that you can trust the programs they are using etc. (ie. like I can trust every program that Bill Gates is using).

Almost every thing here is possible, and most of it is possible now using On{x}. They may not have thought the possibilities yes, but I am sure it will lead to a revolution.

Main factor for such a dream to come true is the API provided by the OS. If OS does not allow anything and does not trust any program to do anything, then this dream will not work. So bring the concept of trusted program, and  build network of trust. Please don’t make island of apps which will not be able to do anything on their own.

 

Categories: Dumb World, General, Software Tags:

My Birthday Gift

May 31st, 2012 2 comments

As the part of my commitment to change systems for better, and in-trun change it better for me, I am supporting Loksatta Party and its agenda. As of now I am busy in proving my skills and trying to become a success. Due to that reason I am not able to support or invest full time for my cause. As I explained in my previous post, I believe changing education system will bring a long lasting change to the system for the better. Once I am successful, I will go full time into bringing that change.

As of now what I can do is to give what ever external support I can afford to give. Tomorrow(June 1st) is my birthday. Many of you might already know that I don’t wish others actively on birthday. My reason is that there are just words, but we know what we all want. I know all of you want to wish lot of success and happiness to me on my birthday. Same is true for your birthday too, or infact anyday if we consider.

For a change for this birthday, I am proposing the following. I want all those people who wishes me good lucks or happiness, please give support to Loksatta Party, and donate any amount you like starting from Rs50/-. What ever amount you are going to donate/invest, that much amount I am going in invest to Loksatta too. That means of all my friends who sees this wants to donate 5k or 10k, I am going to match that much amount from my purse. I will collect from you and will donate on your behalf, or you can do directly. As my resources are limited, and for safe side I want to put a maximum limit on this total as Rs50k. That means up to 50k I am going to match your amount.

I think there is no need for explaining why I choose Loksatta instead of some other party. But If you are not sure, do leave a comment, and I will explain why.

This idea is also useful for me to test in what kind of circle I am in. I hope you guys don’t disappoint me.

Categories: General, Politics Tags: